Kaj početi v mestu Umag?

google map Umag

Obiščite Umaško mestno obzidje z deloma ohranjenimi mestnimi vrati in dvižnim mostom iz 10. stoletja ter cerkev sv. Roka iz 16. stoletja s poslikanim stropom. V muzeju mesta Umag si lahko ogledate razstavljene posode in staro orodje iz rimske dobe. Priljubljena je tudi Galerija Marin znotraj mestnega obzidja.

Pokusite izvrstne morske jedi v ribji restavraciji Badi v Lovrečici poleg Umaga, ribje in mesne jedi domače istrske kuhinje v restavraciji Buščina ter mesne ali ribje specialitete v sredozemski restavraciji Villa Vilola v bližini Savudrije.

Na Umaški obali lahko najdete številne bistroje, picerije, bare, slaščičarne in sladoledarne, kjer lahko uživate v hitri hrani ali ob kavi ter opazujete življenje okoli vas. Na voljo je tudi več kot 20 restavracij v Umagu, ki jih lahko najdete v direktoriju s kontaktnimi podatki in naslovi.

Za nakupovanje v Umagu lahko obiščete 5 supermarketov, vključno z največjim Kauflandom, ter številne manjše trgovine z živili. Glavna ulica je polna trgovin s spominki, ki ponujajo lokalne izdelke in ročna dela, kot so avtentične posode, slike in izdelki iz lesa. Obstajajo tudi butiki z modernimi oblačili ter specializirane trgovine s kolesarsko opremo.

Nastanitev v Umagu je na voljo v najboljših hotelih, kot sta hotel Melia Coral ali Kempinski Hotel Adriatic s 5 zvezdicami, pa tudi v družinskih hotelih, kampih, apartmajskih naseljih in zasebnih nastanitvah.

V nočnem življenju v Umagu lahko obiščete Casino Elite v hotelu Melia Coral ali uživate v številnih dogodkih na prostem, ki se odvijajo poleti. V Umagu lahko tudi obiščete najstarejši svetilnik na Jadranu v bližnjem mestu Savudrija.

Za aktivnosti lahko raziskujete okolico Umaga s kolesarskimi stezami, se odpravite na izlet z ladjo do bližnjih plaž ali enodnevni izlet v Benetke s katamaranom. Na voljo je tudi najem motorjev ali štirikolesnikov za raziskovanje regije v lastnem ritmu.

Umag ponuja dogodke skozi vse leto, vključno z zimskimi festivali, karnevali, dnevi posvečeni wellnessu, gastronomskimi prireditvami ter športnimi dogodki, kot je teniški turnir ATP julija. Na spletni strani Dogajanja Umag lahko izveste več o dogodkih. Na strani Prireditve Umag najdete informacije o lokalnih zanimivostih, zabavah in možnostih nastanitve.

Umag je privlačna destinacija za popoln dopust v vseh letnih časih. Na voljo je vremenska napoved za Umag po posameznih mesecih, kar vam bo pomagalo načrtovati potovanje. Naš direktorij Umag vam bo v pomoč pri iskanju turističnih agencij, bank, trgovin, restavracij in drugih potrebnih informacij med vašim bivanjem.

Povpraševanje

Pokličite nas ali izpolnite spodnji obrazec in kontaktirali vas bomo. Na vsa vprašanja si prizadevamo odgovoriti v najkrajšem možnem času.